Utveckling & lärande
Lägg till en observation
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur du lägger till observationer för att dokumentera barnens utveckling och lärande

Observationer ger personalen möjlighet att dokumentera barnens utveckling och lärande i enlighet med läroplanen. Funktionen kan också användas till att följa framstegen mot specifika utvecklingsmål, allt med stöd av anteckningar, bilder och videos.

Logga in på Parent

Använd din email och ditt lösenord för att logga in på ditt Parent konto.

Via Kontrollpanelen

• Klicka på den avdelning barnet som du vill lägga till en observation för tillhör.

• Klicka på barnets profilbild.

• Klicka sedan på Profil i menyn som dyker upp längst ned.

• Du kommer då till barnets profil. Klicka på fliken Portfölj till vänster.

• Klicka på Ny och sedan Observation.

• Du får nu upp ett nytt fönster för själva observationen.

• Här kan du skriva Observationen och även Nästa steg om så önskas.

• Klicka på LPFÖ (Läroplan för Förskolan) för att se målen som du kan länka till observationen. Du kan välja flera samtidigt.

• Klicka på pilen till höger om barnets namn för att lägga till flera barn i samma observation.

• Klicka på datumet för att ändra datum för observationen.

• Klicka på gem-ikonen för att bifoga media eller dokument.

• Klicka i Dela inte med föräldrar för att hålla observationen intern.

Beroende på din behörighet/roll så klickar du antingen på Skicka eller Skicka till granskning (observationen skickas då till en administratör med behörighet som kan välja att godkänna observationen eller begära ändringar).

Via Nyhetsflödet

• Gå till Nyhetsflödet via menyn högst upp.

• Klicka på Lägg till observation.

• Välj vilket/vilka barn observationen gäller för genom att skriva i fältet Sök efter mottagare, eller använd pilen för att bläddra.

• Följ samma steg som tidigare.