OSA till evenemang
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur du anmäler dig/ditt barn till evenemang och hur du ändrar svar

Via appen

När du öppnar appen så hamnar du automatiskt i Nyhetsflödet. Scrolla ner tills du hittar evenemanget och klicka på Visa och OSA. Du kan också komma till evenemanget genom dina notifikationer.

OSA/anmälan till ett evenemang

• Om du inte tidigare besvarat inbjudan så klicka på den blå ikonen med en penna för att svara.

• Välj först ✔ för deltagande eller X för icke-deltagande.

• Vid deltagande så får du möjlighet att välja antal barn och antal vuxna som kommer delta.

• Antal vuxna gäller endast om förskolan valt att ha detta som alternativ. Antal barn kan vara om t.ex ett syskon följer med.

• Notera: om endast ett barn ska deltaga så klickar du först i bocken och skriver sedan in 1 barn.

• När du har fyllt i totalt antal barn (och vuxna om det är aktuellt) klickar du på Närvarar.

• Om ingen kommer att närvara så klickar du på Närvarar ej.

Ändra anmälan

• Om du önskar ändra din anmälan så klickar du på den blå ikonen med pennan på eventet.

• Redigera antalet deltagare och/eller lägg till en kommentar.

• Klicka på Närvarar eller Närvarar ej för att registrera svaret.

Via hemsidan

Logga in på Parent

Använd din e-post och ditt lösenord för att logga in på https://portal.parent.eu/.

Hitta evenemanget

Du kan öppna ett evenemang via hemsidan på ett av följande sätt:

1. Hitta evenemanget i ditt Nyhetsflöde och klicka på Visa och OSA.

2. Klicka på Kalender och hitta evenemanget och klicka på OSA till höger eller klicka på evenemangets namn.

OSA/anmälan till evenemang

• Du hamnar nu på evenemangets sida.

• Om du inte tidigare anmält dig så klicka på Svara. Om du tidigare anmält dig och vill ändra ditt svar klicka på Redigera svar. I båda fallen skickas du till anmälningssidan.

• Välj antal vuxna om alternativet är tillgängligt.

• Välj antal barn om alternativet är tillgängligt.

• Om det finns deltagande så klicka på Närvarar för att registrera ditt svar. Om ingen kommer att delta från er sida klickar du på Närvarar ej.