Lägg till en ny kontakt
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur du lägger till en ny kontaktperson för ditt barn

Som förälder har du möjlighet att ha flera kontakter knutna till ditt barns profil, så att de t.ex kan hämta ditt barn eller få tillgång till nyhetsflödet för ditt barn via Parent. Följ stegen nedan för att lägga till en ny kontaktperson:

Via appen

• Starta appen och klicka på ditt barns fotoikon längst ned till höger för att öppna profilen.

• Klicka på Kontakt-fliken (tredje från vänster) och sedan på + tecknet.

• Fyll sedan i e-post, namn och relation till den kontakt du vill lägga till.

• Välj slutligen vilken roll du vill att personen ska ha. Du kan välja mellan Förälder*, Familj**, Hämtning*** eller Ingen åtkomst.

• Klicka på Skapa. Personen får då automatiskt ett aktiveringsmail från Parent.

Via hemsidan

• Logga in på https://portal.parent.eu/ med ditt användarnamn och lösenord.

• Klicka på ditt barns fotoikon högst upp på sidan för att öppna profilen.

• Klicka på Kontakter i menyn till vänster och sedan på + tecknet.

• Fyll sedan i alla uppgifter till den kontakt du vill lägga till.

• Välj slutligen vilken roll du vill att personen ska ha. Du kan välja mellan Förälder*, Familj**, Hämtning*** eller Ingen åtkomst.

• Klicka på Skapa. Personen får då automatiskt ett aktiveringsmail från Parent.

*Förälder

Föräldrarollen ger dig tillgång till allt som rör ditt barn, inklusive foton, inlägg, privata meddelanden, inbjudningar och barnets profil.

**Familj

Med familjerollen kan du hämta barnet. Du kan även visa foton och inlägg som skickats till barnet, Den här rollen rekommenderas för mor- och farföräldrar och andra familjemedlemmar.

***Hämtning

Med hämtningsrollen har du enbart rätt att hämta barnet.