Redigera inställningar för roll
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur du redigerar vilka behörigheter en roll har

Använd din email och ditt lösenord för att logga in på ditt Parent konto.

Klicka på Alternativ

Klicka på Alternativ i panelen högst upp, och sedan på Visa bredvid Roller på vänster sida.

• Klicka på Välj roll i rullgardinsmenyn under Hantera roller och välj den roll du önskar hantera. Notera att du kan välja flera roller samtidigt för snabbare hantering och möjligheten att jämföra.

• Om du önskar redigera namnet på rollen, klicka då på namnet och gör sedan dina ändringar. När du är klar klickar du på den blå bocken intill namnet för att spara.

Välja behörigheter

För att ge en roll specifika behörigheter följ stegen nedan:

• Klicka på namnet på den roll du vill hantera. Kolumnen blir då blåaktig och kan redigeras.

• Använd ikonen med en bock för att lägga till eller ta bort en behörighet från rollen.

• När du är klar klickar du på den blå bocken intill namnet för att spara.

Notera: för att ta bort/avbryta alla ändringar du gjort för rollen, klicka på X högst upp i högra hörnet vid rollens namn.

Visa vilka användare som är tilldelade en roll

För att se vilka användare som har en viss roll, klicka på siffran bredvid rollens namn. En pop-up ruta visar då vilka användare till är tilldelade just denna roll.

Siffran bredvid rollens namn representerar alltså hur många användare som är tilldelade den rollen.