Skapa och lägg till roller
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur du skapar och lägger till roller i din verksamhet

Vi på Parent har tagit fram konceptet Roller för att ge er full kontroll av vad användarna i er verksamhet har för behörighet. Endast en institutionsadministratör, till exempel ägaren av förskolan, kan skapa, redigera och tilldela roller. Rollerna kan tilldelas över hela verksamheten/företaget eller till användare för en specifik enhet/förskola. Låt oss via er hur!

Logga in på Parent

Använd din email och ditt lösenord för att logga in på ditt Parent konto.

Klicka på Alternativ

Klicka på Alternativ i panelen högst upp, och sedan på Visa bredvid Roller på vänster sida.

Du kommer då till sidan för Roller som är en tabell uppdelad efter vilken typ av behörighet som kan ges till varje roll. I vänster spalt ser du vilka kategorier och funktioner som en roll kan ha tillgång till. Kategorin Grundläggande låter till exempel administratören att ge specifika roller tillgång till grundläggande information om barnet. Resterande kolumner syns när du som administratör skapar roller och visar då vilken behörighet dom har.

Skapa ny roll

• Klicka på Skapa roll i högra hörnet.

• Skriv in rollens namn, t.ex förskolepedagog eller barnskötare.

• Klicka på Spara.

En ny kolumn dyker nu upp med den nya rollen.

Den nya rollen skapas automatiskt utan några behörigheter. Läs hur du redigerar vilka behörigheter en roll har i den här artikeln .