Barnhantering för admins & personal
Rapportera sjukfrånvaro för ett barn
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur du anmäler att ett barn är frånvarande eller sjuk

Barn kan lätt bli sjuka och behöva vara borta ett par dagar. Många gånger är det föräldrarna som sjukanmäler sitt barn i systemet, men det går även att göra från förskolans sida. Håll koll på närvaron genom att rapportera sjukfrånvaro för barn som är sjuka enligt stegen nedan.

Logga in på Parent

Använd din email och ditt lösenord för att logga in på ditt Parent konto.

Via Kontrollpanelen

• Klicka på den avdelning barnet/barnen tillhör.

• Välj sedan ett eller flera barn genom att klicka på deras profilbilder.

• Klicka sedan på Status i menyn som dyker upp längst ned.

• Klicka på Sjuk.

• Välj start och slutdatum för sjukfrånvaron du önskar anmäla. Du kan också lägga till en notering/kommentar om du önskar.

• Klicka på Skicka när du är klar.

Via barnets profil

• Välj ett barn genom att klicka på hens bild.

• Klicka därefter på Profil i menyn som dyker upp längst ned.

• Du kommer då till barnets profil och hamnar automatiskt under fliken Aktivitet.

• Klicka på Sjuk.

• Ett pop-up fönster dyker då upp där du väljer start- och slutdatum för sjukfrånvaro. Du kan också lägga till en kommentar.

När du är klar, klicka på Skicka.