Se barnens närvaroschema
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur du visar och kommer åt ett barns närvaroschema

Närvaroschemat ger dig en praktisk överblick av hur många barn som närvarade, sjukanmäldes eller var lediga på en viss dag. Föräldrar kan också använda detta verktyg för att registrera förväntad närvaro framåt i tiden vilket hjälper verksamheten att t.ex schemalägga personal. Närvaro kan också redigeras i efterhand, om den inte stämde överens med den planerade närvaron.

Följ stegen nedan för att visa och hantera närvarorapporten för barn:

Logga in på Parent

Använd din email och ditt lösenord för att logga in på ditt Parent konto.

Välj enhet/institution

Om du har flera enheter så klicka på den enhet där du önskar visa barnens närvaro.

Via Verktyg

Klicka på Verktyg i panelen högst upp, och scrolla sedan ned till Närvaroschema och klicka på Visa.

Här ser du en översikt över alla barns in- och utcheckningstider, sjukfrånvaro och ledigheter. Du kan välja vecko- eller månadsvy.

Ladda ned ett barns närvarorapport

För att ladda ned rapporten följ stegen nedan:

• Klicka på Ladda ner till höger.

• Välj CSV.

• Välj vilka datum som rapporten ska gälla för.

• Välj om du önskar inkludera fler detaljer, så som användar-ID genom att bocka i eller ur Detaljerad CSV-fil.

• Klicka på Exportera.

Filen laddas ned till din enhet och du kan öppna och visa rapporten när som helst. Den kan också analyseras vidare i Excel.

Lägga till eller redigera faktisk närvaro

För att manuellt lägga till närvaro i efterhand eller ändra den förväntade närvaron föräldrarna registrerat till den faktiska närvaron, följ stegen nedan:

• Expandera avdelningen som barnet tillhör genom att trycka på pilen.

• Du ser då alla barn på just den avdelningen.

• Välj +Lägg till för att lägga till närvaro, sjukfrånvaro eller ledighet för en viss dag.

• Klicka på befintlig närvaro för att ändra eller ta bort den inrapporterade närvaron, sjukfrånvaron eller ledigheten.

Notera: du kan använda knappen + Lägg till faktisk uppe till höger för att lägga in faktisk närvaro för flera barn samtidigt, eller för längre perioder i taget (istället för en dag åt gången).

När du lagt till eller ändrat närvaro, glöm inte att klicka på Spara.