Rapportera ett barns måltider
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur du rapporterar ett eller flera barns måltider

Denna funktion ger föräldrar och vårdnadshavare möjlighet att ta del av information gällande barnets dagliga måltider, t.ex vad dem åt eller hur mycket. Läs nedan hur du rapporterar och registrerar ett eller flera barns måltider.

Om du inte redan lagt in verksamhetens Måltider och Matsedel, klicka här för att läsa hur du gör.

Logga in på Parent

Använd din email och ditt lösenord för att logga in på ditt Parent konto.

Klicka på Kontrollpanelen

• Klicka på den avdelning barnet tillhör.

• Välj sedan ett eller flera barn som du vill rapportera in måltider för genom att klicka på deras profilbilder.

• Klicka sedan på Status i menyn som dyker upp längst ned.

• Klicka på Måltid.

• Ett pop-up fönster dyker då upp med det eller dem barn du valt.

• Välj vilken måltid du önskar rapportera via flikarna högst upp. Om du inte tidigare lagt in måltider för förskolan läs här hur du gör.

• Välj hur mycket barnet har ätit. Du kan välja mellan Ingenting, Liten del, Hälften, Större delen, Allt eller Allt + lite till.

• Du kan välja mängd i den översta raden Verkställ för alla barn för att rapportera samma mängd för alla valda barn.

• Klicka på Skicka när du är klar. En måltidsikon syns nu under barnets profilbild för att visa att en måltid är rapporterad.

Om Matsedel är inlagd

Om Matsedel är inlagd för den måltid du önskar rapportera så ser det lite annorlunda ut.

• Vad som är på dagens matsedel syns under måltiden.

• Mängden är förinlagd som Allt för alla barn, och du kan antingen ändra mängden för alla barn genom att klicka på pennan bredvid Verkställ för alla barn eller klicka på pennan bredvid ett specifikt barn för att ställa in mängden individuellt.

• Klicka på Skicka när du är klar.

Lägga till rätter och mat/livsmedel

Du kan alltid lägga till rätter och specifik mat för måltiden genom att klicka på ikonen med en penna. Klickar du på den översta pennan intill Verkställ för alla barn så läggs maten till för alla barn, och klickar du på pennan intill ett specifikt barn läggs maten till endast för det barnet.

• Välj dem produkter du önskar från listan, eller sök högst upp.

• Du kan också enkelt lägga till nya livsmedel eller produkter.

• Till höger kan du fylla i den mängd barnet åt av varje enskild produkt. Du kan också fylla i tidpunkt och en kommentar om du önskar.

• Klicka på Spara när du är klar.