Tagga barn i foton
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur du taggar barn i foton i Nyhetsflödet

När du skapar inlägg i nyhetsflödet så kanske du önskar lägga till bilder som delas med föräldrarna. Alla mottagare av ett inlägg kan se bilderna, men du kan också välja att tagga enskilda barn i bilderna och föräldrarna till barnen kan då se dessa foton samlade i varje barns egna mediagalleri, istället för att behöva scrolla upp och ned i nyhetsflödet.

Följ stegen nedan för att tagga barn i en bild:

Via portalen

• Gå till Nyhetsflödet i menyn högst upp

• Hitta inlägget/bilderna du vill tagga

• Klicka på en bild för att öppna den

• Ett fält syns längst ned, klicka på Tagga barn och välj det eller de barn du önskar tagga

När namnet visas i blått så är taggen sparad och du kan stänga bilden genom att klicka på X i högra hörnet.

Notera: du kan också ta bort en tagg genom att klicka på det lilla krysset intill barnets namn i fältet under bilden.

Via appen

• Gå till Nyhetsflödet från menyn längst ned

Hitta inlägget/bilderna du vill tagga

• Klicka på en bild för att öppna den

• Klicka på Tagga barn under bilden

• Använd sökfältet för att hitta det/de barn du önskar tagga

• Klicka på barnets namn för att tagga barnet

• För att se vem som är taggad i en bild, välj fliken Taggar

Notera: du kan ta bort en tagg genom att klicka på det lilla krysset intill barnets namn.