Lägga till och ta bort barn
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur du lägger till eller tar bort barn från verksamheten

Efter att du skapat avdelningar så kan du börja lägga in barn. Du kan också ta bort barn som ska sluta. Läs nedan hur du gör.

Logga in på Parent

Använd din email och ditt lösenord för att logga in på ditt Parent konto.

Välj enhet/institution

Om du har flera enheter så klicka på den enhet där du önskar lägga till/ta bort barn.

Välj Alternativ

• Klicka på Alternativ i panelen högst upp.

• Klicka sedan på Visa under Barn.

Lägg till barn

För att lägga till ett nytt barn, klicka på Lägg till barn uppe till höger.

• En pop-up ruta dyker då upp där du fyller i detaljer.

• Barnets namn: lägg till barnets namn.

• Födelsedatum: lägg till födelsedatum för barnet.

• Kön: välj kön.

• Avdelning: välj i rullgardinsmenyn vilken avdelning barnet ska tillhöra.

• Startdatum: välj startdatum, det kan vara både framåt och bakåt i tiden.

• Vårdnadshavarens namn: lägg till namn på förälder eller vårdnadshavare. Du kan lägga till fler namn senare.

• E-postadress: det krävs att du fyller i e-postadressen till vårdnadshavaren för att hen ska få tillgång till systemet.

• Roll: du kan välja vilken roll vårdnadshavaren ska ha. Olika roller har olika behörigheter i systemet.

Klicka på Spara och voilà! Det nya barnet är nu inlagt i systemet och syns i listan av barn.

Ta bort ett barn

För att ta bort ett barn från verksamheten, följ stegen nedan:

• Klicka på Kontrollpanelen i menyn högst upp.

• Klicka på den avdelning barnet tillhör.

• Klicka sedan på barnets profilikon och sedan på Profil i menyn som dyker upp längst ned.

• Klicka på fliken Om till vänster och sedan på fliken Registreringsinformation.

• Klicka på Redigera i högra hörnet.

• Lägg till Sista dag. Efter detta datum kommer barnets profil vara inaktiv.

När du är klar klickar du på Spara.