Lägg till en ny kontaktperson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur du lägger till en ny kontaktperson för ett barn

Välj enhet/institution

Om du har flera enheter så klicka på den enhet där du önskar lägga till en kontakt för ett visst barn.

Välj Alternativ

• Klicka på Alternativ i panelen högst upp.

• Klicka sedan på Visa under Barn.

• Klicka på det barns profil du önskar lägga till en kontakt för.

• Klicka på fliken Kontakter till vänster och sedan på det blå plustecknet.

• Fyll sedan i alla uppgifter till den kontakt du vill lägga till.

• Välj slutligen vilken roll du vill att personen ska ha. Du kan välja mellan Förälder*, Familj**, Hämtning*** eller Ingen åtkomst.

• Klicka på Spara. Kontakten får då automatiskt ett aktiveringsmail från Parent för att kunna börja använda systemet.

*Förälder

Föräldrarollen ger kontakten tillgång till allt som rör sitt barn, inklusive foton, inlägg, privata meddelanden, inbjudningar och barnets profil.

**Familj

Med familjerollen kan kontakten hämta barnet. Hen kan även visa foton och inlägg som skickats till barnet, Den här rollen rekommenderas för mor- och farföräldrar och andra familjemedlemmar.

***Hämtning

Med hämtningsrollen har kontakten enbart rätt att hämta barnet.