Skapa evenemang
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur du skapar ett evenemang

Kalenderfunktionen används till att skapa evenemang, planera aktiviteter och hålla koll på verksamhetens planering och schema. Du kan enkelt lägga till evenemang i verksamhetens kalender och välja vilka mottagare som ska informeras genom att följa stegen nedan.

Logga in på Parent

Använd din email och ditt lösenord för att logga in på ditt Parent konto.

Välj enhet/institution

Om du har flera enheter så klicka på den enhet där du önskar lägga till evenemang.

Välj Kalendern

• Klicka på Kalender i menyn högst upp.

• Klicka på Skapa evenemang.

Du tas nu till en ny sida där du kan lägga in detaljer för evenemang.

Fyll i de obligatoriska fälten nedan:

• Evenemangets titel: lägg till namnet på evenemanget.

• Mottagare: välj vilka som ska kunna visa och OSA till evenemanget. Är det till exempel för hela förskolan, endast en avdelning eller kanske bara för personal?

• Välj ett datum: välj datum för evenemanget.

• Från: välj starttid.

• Till: välj sluttid.

Det finns ytterligare fält som inte är obligatoriska, men som kan vara användbara:

• Beskrivning: Du kan beskriva evenemanget närmre, t.ex vad som ska äga rum eller om man ska ta med sig något särskilt.

• Reservation krävs: välj om mottagarna behöver lämna besked, och du kan också välja om endast barn eller vuxna (eller både och) behöver OSA, och välja sista dag för svar.

• Påminn dagen före evenemanget: välj om du vill ställa in att en påminnelse skickas ut dagen innan evenemanget.

• Foton: ladda upp eller ta ett foto för evenemanget.

• Gör till ett Zoom-möte: välj om du önskar genomföra evenemanget online via Zoom. Läs här hur du integrerar detta i systemet.

Klicka på Spara för att lägga till evenemanget i kalendern.