Inspirationsbibliotek
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur du använder inspirationsbiblioteket för att uppmuntra utveckling och lärande

Du kan nu dela dina idéer och aktiviteter och inspirera andra pedagoger i din verksamhet, eller pedagoger över hela världen som använder Parent, eller låta dig själv inspireras av andra och upptäcka nya aktiviteter och idéer via Inspirationsbiblioteket.

Logga in på Parent

Använd din email och ditt lösenord för att logga in på ditt Parent konto.

Välj enhet/institution

Om du har flera enheter så klicka på den enhet där du önskar lägga till en inspiration.

Välj Verktyg

Klicka på Verktyg i panelen högst upp, och scrolla sedan ned till Inspirationsbibliotek och klicka på Visa.

Skapa inspiration

• Klicka på + Ny inspiration till höger.

Du får nu upp en ny ruta där du skapar inspirationen.

• Bild: bläddra med pilarna för att välja en bild för inspirationen. Klicka på Välj under bilden du önskar använda.

• Titel: skriv en titel för inspirationen/aktiviteten.

• Ålder i månader: fyll i vilket åldersspann som är lämpligt för aktiviteten.

• Relaterade utvecklingsområden: välj ett eller flera utvecklingsområden som främjas av inspirationen/aktiviteten.

• Det här behöver du: välj material eller redskap som behövs. Sök och välj i listan eller lägg till ny genom att helt enkelt skriva in det du önskar och klicka på Lägg till artikel.

• Beskrivning: lägg till information, t.ex steg för steg hur man går tillväga.

• Ladda upp filer: lägg till bilder, video, eller dokument.

Notera: du kan göra inspirationen offentlig (syns för alla Parents användare) genom att klicka på Gör offentlig. Om du önskar att inspirationen endast ska visas internt för er verksamhet eller organisation, klicka på verksamhetens namn.

Klicka sedan på Skapa för att lägga till inspirationen i biblioteket.

Bläddra i inspirationsbiblioteket

I inspirationsbiblioteket och kan du välja mellan 3 olika flikar, Offentliga, Mina inspirationer och Din verksamhets inspirationer.

• Offentliga: alla Parents användare kan se, använda och dela dessa.

• Mina inspirationer: här kan du se dom inspirationer som du själv skapat och lagt till.

• Din verksamhet: här visas alla inspirationer som lagts till i din verksamhet av er personal.

Öppna en inspiration genom att klicka på den för att läsa mer. Du kan också gilla och kommentera inspirationer.

Dela inspirationer i Nyhetsflödet

Du kan publicera andras eller dina egna inspirationer i Nyhetsflödet för att dela dessa med föräldrar och barn genom att följa stegen nedan.

• Klicka på Nyhetsflödet i menyn högst upp.

• Klicka på Lägg till inspiration.

• Bläddra bland offentliga eller interna inspirationer och välj den inspiration du önskar publicera genom att klicka i den blå bocken och klicka på Klar.

• Du kan nu skriva ett inlägg om du önskar, tillsammans med inspirationen och klicka sedan på Publicera.