Skriva och publicera inlägg
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur du skriver och publicerar inlägg i Nyhetsflödet

Nyhetsflödet är till för att hålla föräldrar och personal uppdaterade om vad som händer på förskolan. Personal med behörighet kan skriva och publicera inlägg i nyhetsflödet via webbportalen eller appen genom att följa stegen nedan.

Via webbportalen

Logga in på Parent

Använd din email och ditt lösenord för att logga in på ditt Parent konto.

Välj enhet/institution

Om du har flera enheter så klicka på den enhet där du önskar skapa ett inlägg.

Välj Nyhetsflödet

Klicka på Nyhetsflödet i menyn högst upp. Klicka sedan på Skriv ditt inlägg här.

• En pop-up ruta dyker då upp där du kan skriva ditt inlägg.

• Välj skapare av inlägget. Du kan välja om det ska vara du själv, eller t.ex komma från din avdelning eller från förskolan.

• Välj mottagare genom att skriva i sökfältet, eller använd pilen till höger för att bläddra. Det kan t.ex vara till ett enskilt barn eller till en särskild avdelning.

• Skriv ditt inlägg.

• Bifoga bilder, video eller dokument genom att trycka på den blå gem-ikonen.

När du är klar, klicka på Publicera.

Via appen

Logga in på Parent

Använd din email och ditt lösenord för att logga in på ditt Parent konto.

Välj Nyhetsflödet

• Klicka på Nyhetsflödet i menyn längst ner.

• Klicka på det blå plustecknet och sedan på Inlägg.

• Välj skapare av inlägget. Du kan välja om det ska vara du själv, eller t.ex komma från din avdelning eller från förskolan.

• Välj mottagare genom att skriva i sökfältet, eller använd pilen till höger för att bläddra. Det kan t.ex vara till ett enskilt barn eller till en särskild avdelning.

• Skriv ditt inlägg.

• Bifoga bilder, video eller dokument genom att trycka på den blå gem-ikonen.

När du är klar, klicka på Publicera.

Spara som utkast

Du kan spara dina inlägg som utkast för att publicera senare. Följ stegen nedan för att spara ett utkast:

• Gå till Nyhetsflödet

• Klicka på Skriv ditt inlägg här

• Klicka på den lilla pilen intill Publicera

• Väl Spara som utkast

Du får sedan upp en notifikation som bekräftar att inlägget har sparats som utkast.

Redigera/publicera utkast

För att se tidigare utkast och redigera/publicera, följ stegen nedan:

• Gå till Nyhetsflödet

• Klicka på Skriv ditt inlägg här

• Klicka på ikonen med pennan. Siffran indikerar antal tillgängliga utkast.

Du kan klicka på den lilla pilen för att välja olika typer av utkast. Välj det utkast du vill redigera/publicera genom att klicka på det.