Skapa enkäter
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur du skapar enkäter och frågeformulär och skickar ut dessa till barn och personal

Logga in på Parent

Använd din email och ditt lösenord för att logga in på ditt Parent konto.

Välj enhet/institution

Om du har flera enheter så klicka på den enhet där du önskar skapa en enkät.

Välj Verktyg

Klicka på Verktyg i panelen högst upp, och scrolla sedan ned till Enkäter och klicka på Visa.

Här visas en lista över befintliga enkäter. För att skapa en ny enkät, klicka på Skapa enkät.

Du får nu upp en ny ruta där du fyller i all information för enkäten.

• Namn på enkät: lägg till enkätens namn. Välj om du vill att enkäten ska vara aktiv.

• Mottagare: välj vilka som ska motta och svara på enkäten.

• Beskrivning: lägg till en beskrivning eller mer information för enkäten.

• Typ av enkät: välj om enkäten ska skickas endast en gång, dagligen, veckovis eller månadsvis.

• Start- och slutdatum: välj start- och slutdatum för enkäten.

• Schemalägg enkät: välj vilken tidpunkt enkäten ska skickas. Du kan antingen välja ett klockslag, eller välja Vid incheckning vilket innebär att föräldrar och/eller personal får upp enkäten när dom checkar in.

• Dela med föräldrar: välj om enkäten ska delas med föräldrar eller ej.

• Frågor: lägg till frågor och välj typ av svarsalternativ. Du kan också välja om en fråga ska vara obligatorisk, samt om admin ska meddelas om något gett ett visst svar, t.ex svarat ja på en fråga om Covid-symptom.

När du är klar, klicka på Skapa.

Notera: du kan alltid aktivera eller inaktivera befintliga enkäter i listan.