Hantera listor
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur du skapar, redigerar, skriver ut eller tar bort interna listor

Logga in på Parent

Använd din email och ditt lösenord för att logga in på ditt Parent konto.

Välj enhet/institution

Om du har flera enheter så klicka på den enhet där du önskar hantera listor.

Välj Verktyg

Klicka på Verktyg i panelen högst upp, och scrolla sedan ned till Listor och klicka på Visa.

Skapa en lista

Skapa en ny lista genom att följa stegen nedan:

• Klicka på Skapa lista till höger. Du tas då till en ny sida för att skapa listan.

• Klicka först på Lägg till kolumn och välj vilka kolumner som ska inkluderas i listan du vill skapa.

• Välj sedan de filter du vill använda för listan på vänster sida.

Du kan filtrera följande:

• Status: välj status mellan Aktuell, Kommande eller Slutat eller alla tre för att filtrera vilka som ska visas i listan.

• Avdelningar: välj vilken/vilka avdelningar som ska visas i listan.

• Grupper: välj vilken/vilka grupper som ska visas i listan.

• Visa: välj inloggade eller ej inloggade från ett visst datum för att visa i listan vilka som varit aktiva, eller inaktiva.

• Ålder: välj att visa ett viss åldersspann i listan.

• Kön: välj att visa ett visst kön i listan.

• Kontaktuppgifter: välj vilken kontaktinformation som ska vara inlagd (eller ej inlagd) för att visas i listan.

• Relation: filtrera på kontaktpersonens relation till barnet.

• Hälsoinformation: filtrera via hälsoinformation, t.ex allergi.

När du är klar med listan döper du listan högst upp och klickar sedan på Spara.

Notera: listorna kan inte ses av vårdnadshavare utan är interna.

Redigera eller ändra en lista

Du kan redigera en existerande lista genom att följa stegen nedan:

• Hitta listan du önskar redigera och tryck på de 3 prickarna till höger om listan.

• Tryck på Redigera.

• Byt filter, lägg till eller ta bort kolumner eller byt namn på listan.

• När du är klar, klicka på Spara högst upp för att uppdatera listan.

Ta bort en lista

Du kan radera en existerande lista genom att följa stegen nedan:

• Hitta listan du önskar radera och tryck på de 3 prickarna till höger om listan.

• Tryck på Radera. Du får då upp ett varningsfönster, klicka på Ja för att bekräfta.

Skriv ut en lista

Du kan skriva ut en lista genom att välja något av alternativen nedan nedan:

• Hitta listan du önskar skriva ut och tryck på de 3 prickarna till höger om listan. Tryck på Skriv ut. Listan visas då som en PDF och du kan skriva ut den.

• Eller klicka på listans namn och sedan på Ladda ner. Välj om du vill öppna listan som PDF eller CSV, och därefter kan du spara ner listan och/eller skriva ut den.