Lägg till matsedel och måltidsplanering
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur du lägger in måltider och en matsedel för din verksamhet

Denna funktion ger dig möjlighet att lägga till en matsedel för hela veckan med några få enkla steg.

Logga in på Parent

Använd din email och ditt lösenord för att logga in på ditt Parent konto.

Välj enhet/institution

Om du har flera enheter så klicka på den enhet där du önskar lägga till måltidsplanering.

Välj Verktyg

Klicka på Verktyg i panelen högst upp, och sedan på Visa under Matsedel.

Först behöver du lägga till Måltider:

• Klicka på Måltider.

• Klicka på Lägg till måltid och skriv in måltidens namn, t.ex Frukost.

• Välj om du önskar inkludera måltiden i den dagliga måltidsplaneringen.

• Klicka sedan på Spara. Måltiderna läggs då till i listan för måltidsplanering och matsedel.

Därefter kan du skapa en matsedel:

• Klicka på + Skapa måltidsplanering.

• Välj ett datum i kalendern. Du får då upp alla dagar för den veckan, med dem måltider som du tidigare fyllt i, t.ex frukost och lunch.

• Klicka på Lägg till artikel för den dag du önskar fylla i.

• En pop-up ruta dyker då upp där du kan lägga till produkter och rätter.

• Sök efter rätter och produkter eller lägg till nya under Sök efter artiklar eller lägg till en ny.

• Välj mat genom att bocka i listan.

• Du kan pendla mellan flikarna högst upp för att lägga in mat för alla dagens måltider samtidigt. Klicka sedan på Lägg till. Gör likadant för resterande dagar av veckan.

Dagens och veckans matsedel syns nu i måltidsplaneringen och när du sedan gör den dagliga rapporteringen av barnens måltider så fylls det i automatiskt vilken mat som serverades den dagen.

**Notera:
Om du vill upprepa/redigera/rensa en veckoplanering så kan du enkelt göra det genom att klicka på de 3 prickarna intill veckan du önskar upprepa/redigera/rensa. Du kan också göra detta dag för dag.