Se och redigera uppgifter och inställningar för förskolan
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur du kan se och redigera övergripande uppgifter och inställningar för förskolan

Logga in på Parent

Använd din email och ditt lösenord för att logga in på ditt Parent konto.

Välj enhet/institution

Om du har flera enheter så klicka på den enhet där du önskar ändra eller visa detaljer och uppgifter, annars hoppar du över det här steget.

Välj Alternativ

• Klicka på Alternativ i panelen högst upp.

• Klicka sedan på Visa alla detaljer på vänster sida.

Visa detaljer 1

Du kan här se och redigera alla enhetens detaljer. Klicka på Spara när du är klar.

Visa detaljer 2
  • Namn: verksamhetens namn.

• Adress: uppdelat i gata, postnummer, land och stad.

• Valuta: SEK, men gäller generellt endast i de länder som använder betalsystem.

• Kontaktperson: verksamhetens kontaktperson. Kan endast redigeras av huvudadministratören.

• E-postadress: e-postadress till kontaktpersonen för verksamheten.

• Hemsida: verksamhetens hemsida.

• Telefonnummer: telefonnummer till verksamheten.

• Latitud och longitud: koordinater för verksamhetens plats. Används för incheckningsfunktionen.

• Tidszon: vilken tidzon som används.

• Veckans start: vilken veckodag som startar veckan. (Detta skiljer sig länder emellan).

• Incheckningsdiameter (i meter): den maximala radien för incheckning. Läs mer här.

• Datumformat: välj vilket datumformat som används.

• Tidformat: välj vilket tidsformat som används.

• Läroplan: välj vilken läroplan som används.

• Visa veckonummer: välj om veckonummer ska visas eller ej i kalendern.

• Tillåt inte föräldrar/kontakter att checka in och ut sina barn: välj om föräldrar själva ska kunna checka in och ut sina barn, eller om detta endast ska kunna göras av personal.

• Begränsa Närvaroschema för föräldrar: välj om föräldrarna ska kunna ta del av/använda närvaroschemat eller ej.

• Aktivera GDPR-funktioner: välj att aktivera GDPR och därefter hur länge systemet ska behålla uppgifter om barn som slutat innan dessa raderas permanent.

• Begränsa föräldrar att hantera barnens data: välj om du vill begränsa föräldrar att hantera barnens data.

• Begränsa föräldrar att hantera kontakter: välj om du vill begränsa föräldrar att hantera barnens kontakter.

• Tillåt kommentarer i nyhetsflödet som standard: När påslaget, så kommer kommentarer att tillåtas som standard vid publicering av innehåll i nyhetsflödet. Vid publicering i nyhetsflödet kan användaren fortfarande välja att ändra detta innan de publicerar innehållet.